Up 2 Date

Hittegolf bijna voorbij: we krijgen plensbuien en 'normaal' zomerweer

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hittegolf bijna voorbij: we krijgen plensbuien en 'normaal' zomerweer

Voor de mensen die dit weer niet meer uithouden: het gaat veranderen. Maar of we blij zijn met de verandering die eraan zit te komen... Vanaf vanavond en vannacht kunnen we namelijk te maken krijgen met fikse onweersbuien en enorme regenval. En na woensdag gaat de temperatuur een flink stuk naar beneden.

nederlands zomerweer

In een interview met De Telegraaf vertelt meteoroloog Yannick Damen dat het 'heel normaal Nederlands zomerweer' wordt. "Met hier en daar een bui en een graad of 24."

Vannacht is er volgens verschillende meteorologen kans op onweer en regen en vanaf donderdag neemt de kans op regenbuien flink toe. Volgens verschillende meteorologen kan er tot wel 30 millimeter regen vallen. Lekker nat dus!

warmste dag overleven

Vanaf vrijdag wordt het echt weer wat koeler in ons land en gaan we dus naar dat 'normale zomerweer': tussen de 20 en 24 graden. Maar eerst moeten we vandaag nog één van de warmste dagen ooit overleven. Bijna door het hele land is het tussen de 30 en 33 graden, met uitschieters naar wel 38 graden.

raampje open?

In een interview met De Volkskrant geeft meteoroloog Matthijs van der Linden ook nog even tip voor mensen die twijfelen of ze hun raam vannacht nou moeten open laten voor de hitte, of dicht doen tegen de regen. Matthijs zegt daarover: "Zeker als iemand in de stad woont, in een huis met plat dak, dan blijft de warmte hangen. Ik laat het raam zelf dus openstaan. De warmte moet uit de woning. De kans dat het naar binnen regent, neem ik maar voor lief."

Ster advertentie
Ster advertentie