OMG

Oef... Tweede landelijke hittegolf in aantocht

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Oef... Tweede landelijke hittegolf in aantocht

Vorige week hebben we te kampen gehad met de eerste landelijke hittegolf in drie jaar tijd. Voor degenen die blij waren dat het de afgelopen dagen eindelijk wat koeler was, hebben we slecht nieuws. Er zitten namelijk weer tropisch warme dagen aan te komen.

Tropisch

Mogelijk volgt er vanaf donderdag de tweede hittegolf van het jaar. Mochten we willen spreken van een landelijke hittegolf moet het kwik in De Bilt vijf dagen achter elkaar de 25 graden aantikken. Van die vijf dagen moeten er drie boven de 30 graden zijn, oftewel tropisch. Het ziet er naar uit dat het dit jaar wederom gaat gebeuren. ''Het was gister al warmer dan dertig graden en vrijdag is dat vrijwel zeker ook zo'', laat meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza weten.

Zuid-Nederland

Hoewel de eerste landelijke hittegolf afgelopen zaterdag ten einde kwam, hield in onder meer Brabant en Limburg het warme weer onverminderd aan. En dat blijft nog 'heel lang' zo, verwacht Klaassen. ''Als de regionale hittegolf aan het einde van de week nog steeds voortduurt, is het de langste ooit.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie