Up 2 Date

Verdachten moord Peter R. de Vries 18 oktober voor de rechter

foto: ANP | Uitvaart Peter R. de Vries
  1. Newschevron right
  2. Verdachten moord Peter R. de Vries 18 oktober voor de rechter

De twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries verschijnen op 18 oktober voor het eerst voor de rechter in Amsterdam. Het gaat om de 21-jarige Delano G., de vermoedelijke schutter, en om de 35-jarige Kamil E., de man die ervan wordt verdacht de vluchtauto te hebben bestuurd.

Inleidende zitting

Het gaat 18 oktober om een inleidende zitting waarbij nog niet inhoudelijk wordt ingegaan op de zaak. Delano G. zal worden bijgestaan door advocaat Ronald van der Horst, die verder inhoudelijk nog niks wil loslaten.

De twee verdachten werden op 6 juli vrij snel na de aanslag op de Vries opgepakt. Ze werden op de A4 klemgereden en aangehouden. Lange tijd zaten ze in volledige beperking, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen praten, maar NU.nl meldt dat dat niet meer het geval is. Of de mannen een verklaring hebben afgelegd, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Motief

Peter R. de Vries overleed op 15 juli op 64-jarige leeftijd aan zijn verwondingen. Een motief voor de moord is nog niet bekend, maar er wordt rekening gehouden met het feit dat de misdaadverslaggever de vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. was in het Marengo-proces, met als hoofdverdachte Ridouan T. Eerder werden ook al de broer en advocaat van Nabil B. doodgeschoten.

Ster advertentie
Ster advertentie