Up 2 Date

'Mannen stonden klaar om Peter R. de Vries te filmen na aanslag'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Mannen stonden klaar om Peter R. de Vries te filmen na aanslag'

Na de aanslag op Peter R. de Vries gingen er al snel filmpjes rond op social media waarop te zien was hoe Peter op de grond lag. Volgens de politie stonden er mogelijk twee mannen klaar in de Lange Leidsedwarsstraat om deze beelden te maken. Dat melden bronnen aan het AD.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shockerende video's

Toen Peter R. de Vries op maandag 6 juli werd neergeschoten in het centrum van Amsterdam, werden er onder andere via WhatsApp al snel video's verspreid waarop Peter te zien was. De politie doet naast onderzoek naar de daders en opdrachtgevers ook onderzoek naar degenen die de boel hebben gefilmd. "Als je maximale aandacht wilt, dan doe je dit. Dan zorg je dat er meteen shockerende video’s het internet overgaan. Het vermoeden bestaat dat de mannen gewoon klaarstonden."

Verdachte mannen op camerabeelden

Op beelden van beveiligingscamera's zijn twee mannen te zien die in precies dezelfde kleding achter Peter R. de Vries aan lopen in de Lange Leidsedwarsstraat. Beiden pakken ze hun telefoon zonder er verder iets mee te doen. "Alsof ze hun camera direct bij de hand wilden hebben", aldus de bron van het AD. Later lopen ze opvallend rustig langs het lichaam. "De bewegingen van die twee zijn zeer onnatuurlijk en hebben onze nadrukkelijke aandacht."

De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie deze twee mannen zijn. Volgens de bron is de kans groot dat Opsporing Verzocht hier aandacht aan gaat besteden.

Twee verdachten zitten vast

Tot nu toe zijn er twee verdachten aangehouden voor de moord op de misdaadjournalist: de 35-jarige Pool Kamil E. uit het Gelderse Maurik en de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. Zij blijven nog zeker 90 dagen vastzitten.

Overleden

Peter R. de Vries overleed donderdag 15 juli op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van de schietpartij. Hij stierf in het bijzijn van zijn geliefden in het ziekenhuis. De opkomst bij zijn afscheid in theater Carré was enorm. Maandag werd bekendgemaakt dat er een straat naar Peter R. de Vries wordt vernoemd in zijn geboorteplaats Aalsmeer. Ook de gemeente Amstelveen overweegt dit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie