Up 2 Date

Familie Peter R. de Vries wil straat in Amsterdam naar hem vernoemen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Familie Peter R. de Vries wil straat in Amsterdam naar hem vernoemen

De familie van Peter R. de Vries wil graag dat er een straatnaam in Amsterdam wordt vernoemd naar de misdaadverslaggever als eerbetoon voor zijn werk. Broer Wouter de Vries vertelt in de talkshow Humberto dat de familie in gesprek gaat met burgemeester Femke Halsema om het idee te realiseren.

Straatnaam

Op het internet ging al een petitie rond met een oproep aan de gemeente Amsterdam om de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam te hernoemen tot Peter R. de Vriesstraat. de Lange Leidsedwarsstraat is de straat waarin de moordaanslag op Peter R. de Vries op 6 juli plaatsvond. Hoewel de broer van Peter het initiatief steunt, laat hij het liever over aan de Royce en Kelly, de kinderen van Peter, om te bepalen welke straat hernoemd moet worden. "Burgemeester Femke Halsema heeft geweldige woorden gesproken op de dinsdagavond toen het net gebeurd was. Ze is burgemeester dus ik zou haar ook op willen roepen: gooi ergens een straatnaam van een zeeheld eruit en kom eens met een mooie Peter R. de Vries-boulevard”, stelde Wouter aan tafel bij Humberto.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Monument

Ook zou de familie graag zien dat er een momument komt voor Peter R. de Vries om zijn gedachtegoed en alles waar hij voor stond te herdenken. "Dat moet een monument zijn waar we als maatschappij stil bij staan. Een soort monument waarbij je terugdenkt aan iets, maar waarbij je ook vooruit kijkt", vertelt de broer.

Ster advertentie
Ster advertentie