Up 2 Date

Verdachten van moord op Peter R. de Vries blijven vastzitten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachten van moord op Peter R. de Vries blijven vastzitten

Kamil E. en Delano G., de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries op 6 juli in Amsterdam, blijven voorlopig nog in voorarrest. De rechter bepaalde vandaag dat de hechtenis van beide mannen met 90 dagen verlengd worden.

Verdacht van moord

De 21-jarige Delano G. uit Rotterdam wordt nog altijd gezien als de vermoedelijke schutter, terwijl de 35-jarige Kamil E. uit Maurik de vluchtwagen zou hebben bestuurd na de aanslag op De Vries. De verdachten werden niet veel later op de A4 aangehouden. De twee werden aanvankelijk verdacht van poging tot moord. Nu dat De Vries is overleden, heeft de rechtbank in Amsterdam dat veranderd in moord. Daarnaast worden ze ook verdacht van vuurwapenbezit.

Motief vooralsnog onduidelijk

Het OM geeft momenteel vrijwel geen informatie over het onderzoek. Dat komt vooral omdat de verdachten nog in beperkingen zitten en alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Ook is het motief voor de moord vooralsnog onduidelijk. Na de negentig dagen voorarrest volgt een eerste openbare pro-formazitting. Naar verwachting zal het OM daar een toelichting geven over het onderzoek.

Ster advertentie
Ster advertentie