Up 2 Date

Vader van opgepakte verdachte Mallorca-zaak: "We zijn echt kapot"

foto: Hart van Nederland
  1. Newschevron right
  2. Vader van opgepakte verdachte Mallorca-zaak: "We zijn echt kapot"De politie heeft gisteren een eerste verdachte opgepakt die betrokken was bij de fatale mishandeling van Carlo (27) op Mallorca. Het gaat om de 19-jarige Sanil B. uit Hilversum, hij wordt verdacht van poging tot doodslag in twee verschillende geweldsincidenten. In een interview met Hart van Nederland vertelt de vader van Sanil B. dat ze in een nachtmerrie zijn beland.

Jeugdwerker

"Wat heb ik misdaan, wat heb ik verkeerd gedaan?", aldus de vader van de opgepakte verdachte. In het dagelijks leven is hij actief als jeugdwerker. "Wij geven juist aan de jongeren mee: 'Jongens, niet ergens gaan vechten, het heeft geen zin'."

Verdacht

Sanil B. wordt ervan verdacht twee keer tegen het hoofd van iemand te hebben geschopt. De eerste vechtpartij vond plaats in de buurt van een restaurant en de tweede op de boulevard. Van beide vechtpartijen zijn camerabeelden gemaakt en getuigen hebben over beide geweldplegingen verklaringen afgelegd.

Zelf ontkent Sanil B. dat hij iemand tegen het hoofd heeft geschopt, zo vertelt zijn vader aan Hart van Nederland. "Hij zei: 'Papa, ik heb nooit iemand tegen het hoofd geschopt. Er was een vechtpartij en het ging zo snel en toen zijn we naar huis gerend."

Volgens Sanil B. was het een jongen van de andere groep die de ruzie is begonnen, een vriend van Carlo. "Hij zei: 'Het was een jongen die zich heel agressief gedroeg en misschien drugs op had."

Nachtmerrie

Of Sanil B. de waarheid spreekt, weet zijn vader niet. Hij en zij familie leven enorm mee met de nabestaanden van Carlo. "We zijn kapot, we zijn echt kapot." De vader van Sanil B. vertelt dat zijn vrouw bijna niks meer heeft gegeten en alleen maar kan denken aan de ouders van Carlo. "Wij leven in een nachtmerrie, maar het is voor hen natuurlijk erger. Zij krijgen hun kind nooit terug."

TWEE MISHANDELINGEN

Na de arrestatie van Sanil B. kwam het nieuws naar buiten dat er in Mallorca twee mishandelingen hebben plaatsgevonden. Bij één daarvan kwam Carlo om het leven. Beide vechtpartijen zijn op de huidige camerabeelden te zien, maar tot nu had het OM geen beelden waarop duidelijk te zien is wanneer Carlo mishandeld wordt.

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat Spanje meer camerabeelden gaat leveren van de mishandelingen op Mallorca. Als ook hierop niet te zien is wie Carlo tegen het hoofd heeft geschopt, zal het OM zich hoogstwaarschijnlijk moeten baseren op getuigenverklaringen.

Ster advertentie
Ster advertentie