Up 2 Date

Eerste verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij fatale mishandeling Carlo (27)

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Eerste verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij fatale mishandeling Carlo (27)

De politie heeft een eerste verdachte opgepakt die betrokken was bij de fatale mishandeling van Carlo (27) op Mallorca. De 19-jarige Sanil B. uit Hilversum wordt verdacht van poging tot doodslag in twee verschillende geweldsincidenten. Hij zou tot twee keer toe andere slachtoffers hebben geschopt tijdens de mishandeling van Carlo. Dat meldt zijn vader aan het AD.

Tweemaal poging tot doodslag

Sanil werd vanmorgen om zeven uur in zijn ouderlijke huis gearresteerd en is overgebracht naar een cellencomplex in Almere. Volgens zijn vader was Sanil niet in de buurt van de vechtpartij toen deze plaatsvond. Wel zou hij twee andere slachtoffers tegen het hoofd hebben geschopt. De eerste vechtpartij vond plaats in de buurt van een restaurant en de tweede op de boulevard. Van beide vechtpartijen zijn camerabeelden gemaakt en getuigen hebben over beide geweldplegingen verklaringen afgelegd. Dat heeft ervoor gezorgd dat Sanil verdacht wordt van twee pogingen tot doodslag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Camerabeelden

Bij de twee vechtpartij kwam Carlo om het leven, maar op camerabeelden is het moment waarop hij werd aangevallen niet duidelijk terug te zien. De beelden die op sociale media rondgaan van een man die op de grond ligt en geschopt wordt is een ander slachtoffer en niet de 27-jarige Carlo. Dat liet het OM weten op basis van het Spaanse onderzoek. Momenteel bekijkt de politie wat de rol is van de andere betrokkenen en proberen ze met de beelden zicht te krijgen op hun identiteit. In totaal bestaat de groep uit 13 jongens tussen de 18 en 20 jaar.

Meerdere aangiftes

Inmiddels hebben 11 Nederlandse getuigen een verklaring afgelegd, waarvan acht zelfs aangifte hebben gedaan. Ook zij zouden namelijk slachtoffer zijn geworden van het geweld. Het OM hoopt dat nog meer getuigen van zich laten horen om te kunnen achterhalen wie wat heeft gedaan en wie precies verantwoordelijk gehouden kan worden voor de fatale mishandeling.

Ster advertentie
Ster advertentie