Up 2 Date

Politie heeft meerdere getuigen gehoord over fatale mishandeling Carlo op Mallorca

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Politie heeft meerdere getuigen gehoord over fatale mishandeling Carlo op Mallorca

De politie heeft meerdere getuigen gehoord over de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op 14 juli op Mallorca. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM zegt ook dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vastgesteld dat Carlo door geweld om het leven is omgekomen, maar kan nog niks zeggen over de toedracht van het geweld.

Hulp van getuigen belangrijk

Kort na de fatale mishandeling gingen beelden rond op sociale media, waarop te zien is dat veel omstanders Nederlands spraken. Volgens het OM is de hulp van getuigen van belang om te achterhalen wat de toedracht was van de mishandeling en wie zich daaraan schuldig heeft gemaakt. Sommige getuigen die een verklaring hebben afgelegd, hadden zichzelf gemeld bij de politie, maar de politie roept meer omstanders op om een verklaring af te leggen. Daarnaast meldt het OM dat binnenkort nog meer getuigen worden gehoord.

Nederland neemt onderzoek over

De 27-jarige Carlo uit Waddinxveen werd door een groep Nederlandse vakantiegangers mishandeld op Mallorca. Hij overleed vier dagen later aan zijn verwondingen in een Spaans ziekenhuis. In eerste instantie deed de Spaanse politie onderzoek naar de fatale mishandeling. Echter heeft Nederland sinds vorige week het onderzoek overgenomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Stoppen met geruchten"

Vorige week deed het OM ook de oproep aan mensen om te stoppen met het delen van foto's, persoonsgegevens en geruchten omtrent de fatale mishandeling. Op sociale media werd namelijk veel gespeculeerd over de reden van de overname van het onderzoek door Nederland. Zo beweren velen dat de moeder van een van de verdachten officier van justitie is en dat de verdachten rijke ouders zouden hebben. Volgens het OM is daar geen sprake van en is het onderzoek door Nederland overgenomen, omdat er geen geldige reden was om dat te weigeren.

Ster advertentie
Ster advertentie