Up 2 Date

OM neemt onderzoek naar fatale mishandeling Carlo (27) over van Spaanse politie

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. OM neemt onderzoek naar fatale mishandeling Carlo (27) over van Spaanse politie

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat op verzoek van de Spaanse onderzoeksrechter het onderzoek naar de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op Mallorca overnemen van de Spaanse politie. Dat meldt het OM vandaag. Justitie deed eerder al onderzoek naar de mishandeling, maar neemt nu ook het Spaanse onderzoek op zich.

Dossier moet eerst vertaald worden

Het Spaanse dossier wordt vandaag naar Nederland verstuurd en zal daarna vertaald worden naar het Nederlands. Naar schatting zal dit maximaal twee weken in beslag nemen. Het OM meldt dat er al een onderzoeksteam is gevormd om het onderzoek verder op te pakken. Tot en met vandaag had Spanje de leiding over het onderzoek, maar Nederland stelde eerder al een eigen onderzoek in, omdat het om een Nederlands slachtoffer en Nederlandse verdachten gaat.

Ernstige mishandeling

Carlo werd op 14 juli ernstig mishandeld door een groep Nederlandse vakantiegangers in El Arenal, een badplaats dichtbij Palma de Mallorca. De 27-jarige uit Waddinxveen overleed vier dagen later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Op 16 juli hield de Spaanse politie een verdachte aan nadat hij de sleutel wilde inleveren van de gehuurde vakantiewoning. Hij werd echter vrijgelaten, omdat op beelden te zien was dat hij niet meedeed aan de mishandeling. De rest van de groep was inmiddels al vertrokken naar Nederland en is nu nog steeds op vrije voeten, omdat Spanje geen Europees overleveringsverzoek had ingediend. Twee verdachten hadden zich later wel gemeld bij de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Contact opnemen met de politie

Het OM roept mensen op die getuige zijn geweest van de dodelijke mishandeling om contact op te nemen met de politie. Op beelden is namelijk te horen dat veel omstanders Nederlands spraken. Ook mensen die beelden hebben van de droevige gebeurtenis kunnen deze uploaden op de website van de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie