Up 2 Date

OM wil Oranje-international Promes strafrechtelijk vervolgen voor steekpartij

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM wil Oranje-international Promes strafrechtelijk vervolgen voor steekpartij

Voetballer Quincy Promes zit mogelijk in grote problemen. De aanvaller die nog onderdeel was van de selectie van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap deze zomer, wordt mogelijk toch vervolgd voor een steekincident.

Familiefeest

De 29-jarige Promes was vorig jaar zomer aanwezig op een familiefeest in Abcoude en zou daar na een uit de hand gelopen ruzie zijn neef in de knie hebben gestoken met een mes. De oud Ajax-speler werd in december opgepakt en bleef twee nachten in de cel waarna hij weer werd vrijgelaten. Promes ontkende via zijn advocaat Gerard Spong aanwezig te zijn geweest op het feest, maar deze verklaring veranderde later weer. De voetballer zou wel aanwezig zijn geweest op het feest, maar was niet betrokken bij de steekpartij.

Vervolging

Inmiddels speelt Promes in Rusland bij zijn oude club Spartak Moskou aan wie Ajax hem in februari verkocht. Het onderzoek naar het incident is door de politie afgerond en het dossier is in mei verstuurd naar het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Op basis van de resultaten van het onderzoek heeft het OM de "voorgenomen beslissing" gemaakt om de voetballer te vervolgen.

Nog geen aanklacht

De definitieve aanklacht laat nog op zich wachten. Dat is namelijk afhankelijk van de onderzoekswensen die de advocaat van Promes mogelijk gaat indienen. Pas daarna neemt het OM een definitief besluit.

Ster advertentie
Ster advertentie