Sport

Promes en Redan bieden excuses aan na negeren samenscholingsverbod

foto: instagram: NOS Stories
  1. Newschevron right
  2. Promes en Redan bieden excuses aan na negeren samenscholingsverbod

Voetballers Quincy Promes (Ajax) en Daishawn Redan (verhuurd aan FC Groningen) hebben hun excuses aangeboden, nadat ze dit weekend heel wat kritiek over zich heen kregen. In een video van Chivv waren ze samen met anderen aan het voetballen op een Amsterdams pleintje en negeerden ze het samenscholingsverbod dat wegens het nieuwe coronavirus in het leven is geroepen.

Quarantainesquad

Promes, Redan en Chivv lachen in de video en hebben het over een quarantainesquad en noemen elkaar quarantaine gappies. Het advies om zo min mogelijk contact met anderen te hebben, is door de overheid in het leven geroepen om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren. Op die manier hoopt de overheid dat er minder mensen komen te overlijden. En als mensen dat blijven negeren, dan wordt de kans dat het virus zich verspreidt groter.

Excuses Promes

Gezien de ernst van de zaak hebben de clubs van Promes en Redan de voetballers aangesproken op hun gedrag. Redan bood eerder vandaag zijn excuses al aan en Quincy Promes deed dat in de avond via Insta Stories: "Ik mis het voetbal, maar achteraf gezien was het niet verstandig naar buiten te gaan in deze omstandigheden. Ik wens iedereen sterkte in deze moeilijke tijd!"

Redan doneert

Daishawn Redan heeft ook zijn excuses aangeboden. Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen was de aanvaller zeer schuldbewust. Redan gaat ook een bepaald bedrag doneren aan Noordtribune Helpt, een initiatief van de supportersvereniging om mensen in de regio te helpen tijdens de coronacrisis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie