Sport

Voetballer Jody Lukoki overleden op 29-jarige leeftijd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Jody Lukoki overleden op 29-jarige leeftijd

Voetballer Jody Lukoki is op 29-jarige leeftijd overleden. Dat ontzettend trieste nieuws meldt De Telegraaf op basis van 'meerdere bronnen dicht rondom de speler'.

Ongeloof

Lukoki doorliep zijn jeugdopleiding bij Ajax en speelde tot 2014 bij de Amsterdamse club. Tijdens zijn tijd bij Ajax werd hij een seizoen verhuurd aan SC Cambuur en vertrok hij in 2014 uiteindelijk naar PEC Zwolle. Voordat hij dit seizoen als speler van FC Twente naar Nederland terugkeerde, speelde Lukoki nog een aantal seizoenen voor het Hongaarse Ludogorets en een seizoen in Turkije bij Yeni Malatyaspor.

Voor Twente kwam Lukoki nooit in actie vanwege een zware blessure. Na zijn vertrek bij Twente revalideerde Lukoki in de buurt van Enschede. De technisch directeur van FC Twente, Jan Streuer, laat aan de Telegraaf weten dat het nieuws ontzettend hard is aangekomen bij de club: "Het is ongelofelijk. Op deze jonge leeftijd. Zo triest. Dit is echt verschrikkelijk. We leven mee met zijn familie en vrienden."

Interlands

Lukoki beschikte over de dubbele nationaliteit en speelde zodoende voor meerdere Nederlandse jeugdelftallen en was hij drievoudig international van de Democratische Republiek Congo. De oorzaak van zijn dood is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie