Up 2 Date

Rechtszaak Quincy Promes uitgesteld vanwege ziekte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak Quincy Promes uitgesteld vanwege ziekte

De rechtszaak tegen Quincy Promes, die gepland stond voor volgende week donderdag, is wederom uitgesteld. Een van de procesdeelnemers is namelijk ziek, zo liet de rechtbank in Amsterdam woensdag weten. Een nieuwe datum is vooralsnog niet bekend.

Eerder uitgesteld

De rechtszaak tegen Promes werd begin maart ook al uitgesteld. De advocaat van zijn neef, Yehudi Moszkowicz, vond namelijk dat de 30-jarige voetballer vervolgd moest worden voor poging tot moord in plaats van poging tot doodslag en zware mishandeling. Na een artikel 12-procedure werd de aanklacht uiteindelijk verzwaard naar poging tot moord.

Poging tot moord

Promes werd in december 2020 opgepakt op verdenking van het in de knie steken van zijn neef op een familiefeest in Abcoude. De neef liep hierbij zwaar knieletsel op. Tot dusver ontkende de Spartak Moskou-speler alle beschuldigingen. Onlangs bracht Nieuwsuur echter transcripten van afgetapte telefoongesprekken naar buiten waarin Promes de steekpartij lijkt te bekennen. "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?" en "Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop, want anders was die tori nog lelijker gelopen", zou hij hebben gezegd in een van de gesprekken die hij voerde met zijn vader, moeder en tante.

Mogelijk hebben deze gesprekken een rol gespeeld in de aanpassing van de aanklacht. De advocaat van Promes, Gerard Spong, liet weten het verzwaren van de aanklacht prima te vinden als dat ervoor zorgt dat de zaak sneller afgehandeld kan worden. Hij is ervan overtuigd dat zijn cliënt wordt vrijgesproken.

Ster advertentie
Ster advertentie