Sport

Memphis steunt Promes: "Veroordeeld zonder bewezen strafbare feiten"

foto: YouTube: Memphis Depay
  1. Newschevron right
  2. Memphis steunt Promes: "Veroordeeld zonder bewezen strafbare feiten"

Memphis Depay heeft in een Instagram-post zijn steun uitgesproken aan Quincy Promes, die wordt verdacht van poging tot moord, drugssmokkel en huiselijk geweld. "Trots op het feit dat je staande blijft", schrijft Depay onder andere.

Bekerwinst

De twee speelden vaker samen bij het Nederlands elftal en maakten ook muziek samen. Promes won afgelopen weekend met Spartak Moskou de nationale beker en dus feliciteerde Depay hem daarmee via Instagram: "Trots op het feit dat je staande blijft terwijl mensen die niets van je privé leven afweten je veroordelen zonder dat er strafbare feiten zijn bewezen", schrijft hij in de caption onder een foto van Promes met de beker.

"Er word van alles gezegd, maar je bent er en je doet je ding heavy! Ik weet wat deze prijs voor je betekent en wat je er voor hebt moeten doen dit seizoen en dan scoor je ook nog de winnende goal!!", aldus Depay.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdenkingen

De voetballer wordt er onder andere van verdacht zijn neef te hebben neergestoken op een familiefeest in Abcoude. Ook zou hij verdacht worden van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en huiselijk geweld. De telefoon van Promes werd al langere tijd afgeluisterd omdat hij in beeld was vanwege betrokkenheid bij drugshandel. Vorige maand werd al bekend dat hij in die afgeluisterde telefoongesprekken toegaf zijn neef te hebben neergestoken. Promes heeft de steekpartij tot nu toe altijd ontkend.

Ster advertentie
Ster advertentie