Sport

Liverpool eist onderzoek naar chaos rondom Champions League-finale

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Liverpool eist onderzoek naar chaos rondom Champions League-finale

Real Madrid won gisteravond de Champions League-finale van Liverpool, maar organisatorisch ging er een hoop mis in Parijs. Vooral buiten het stadion ontstond er enorme chaos met duizenden fans die het stadion niet in konden. Liverpool heeft nu een onderzoek geëist.

Traangas

De wedstrijd zelf werd meer dan een half uur uitgesteld, omdat er drukte rondom het stadion zou zijn. Veel fans met een kaartje kwamen het stadion niet binnen en werden ook nog eens met traangas bespoten door de politie. Daarbij zouden ook kinderen zijn geraakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanleiding

De Europese voetbalbond, UEFA, geeft als verklaring dat vele Liverpool-supporters het stadion probeerden binnen te dringen met neppe kaartjes. Liverpool reageerde tijdens de finale al op de ontstane chaos. "We zijn diep teleurgesteld over de moeilijkheden bij de ingangen en de afwezigheid van de beveiliging", schreef de Engelse club in een verklaring op hun website. "Dit is de allergrootste wedstrijd in het Europese voetbal en supporters horen niet de ervaringen te beleven die ze hier beleefd hebben. We hebben officieel verzocht om een formeel onderzoek in te stellen naar de oorzaken van deze onaanvaardbare problemen."

Ster advertentie
Ster advertentie