Sport

Politie: geen verband tussen dood Lukoki en vechtpartij

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Politie: geen verband tussen dood Lukoki en vechtpartij

Volgens de politie is er geen verband tussen de dood van voetballer Jody Lukoki en de vechtpartij waarbij hij een week voor zijn dood betrokken was. Vier verdachten werden al aangehouden door de politie, waarvan eentje nog vastzit.

Drie verdachten vrij

De vechtpartij vond plaats op 1 mei in Almere, waarbij Lukoki gewond raakte. Lukoki overleed uiteindelijk op 9 mei in het ziekenhuis. Vorige week hield de politie drie verdachten aan. Het ging om een 36-jarige man uit Almere, een 35-jarige man uit Heino en een 23-jarige man uit Hilversum. Zij werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.

"Uit onderzoek is geen verband gebleken tussen de mishandeling en het latere overlijden van het slachtoffer", laat de politie weten. Er is sectie op Lukoki's lichaam uitgevoerd om hier duidelijkheid over te krijgen. Wat wel de exacte reden is voor de dood, heeft de politie niet bekendgemaakt. Bronnen rondom de familie van Lukoki vertelden eerder aan het AD dat de voetballer overleed aan een hartstilstand.

Vierde verdachte

De politie meldt dat afgelopen dinsdag een vierde verdachte, een 35-jarige man uit Almere, is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij zit nog altijd vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ster advertentie
Ster advertentie