Sport

FC Twente beëindigt contract met Lukoki na mishandelen vriendin

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FC Twente beëindigt contract met Lukoki na mishandelen vriendin

Voetbalclub FC Twente heeft in een statement op de clubwebsite bekendgemaakt het contract van Jody Lukoki te beëindigen. De voetballer werd onlangs veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin en dat is voor de club uit Enschede de reden om de samenwerking te stoppen.

Geen optie

De 29-jarige Lukoki is door justitie schuldig bevonden aan het slaan en schoppen van zijn vriendin tussen 3 oktober 2021 en 1 januari 2022. Hij kreeg een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken opgelegd, met een proeftijd van drie jaar.

FC Twente laat weten dat de club met de voetballer in gesprek is gegaan naar aanleiding van de gebeurtenissen. ''In dit gesprek heeft FC Twente aangegeven de samenwerking te willen beëindigen. Beide partijen werken aan een oplossing, waarbij de club heeft aangegeven dat uitkomen voor FC Twente geen optie is'', valt er in de verklaring op de clubwebsite te lezen.

Geschrokken

Algemeen directeur Paul van der Kraan liep begin februari in gesprek met TC Tubantia alvast vooruit op mogelijke gevolgen voor de samenwerking met de voetballer. ''Wij zijn geschrokken van zijn gedrag en gaan passende maatregelen nemen. Want het gedrag van Jody overschrijdt grenzen en is onacceptabel. Dat hebben wij hem ook kenbaar gemaakt.''

Lukoki is tot op heden niet in actie gekomen voor FC Twente, omdat hij nog herstellende is van een kruisbandblessure. Hij voetbalde de afgelopen jaren onder meer in Turkije en Bulgarije en tekende aan het begin van dit seizoen een contract in Enschede tot medio 2023.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie