Entertainment

'Jaimie Vaes heeft geen aangifte gedaan tegen Lil Kleine'

foto: Instagram: @jaimievaes
  1. Newschevron right
  2. 'Jaimie Vaes heeft geen aangifte gedaan tegen Lil Kleine'

Lil Kleine werd gisteren na drie nachten in een Amsterdamse cel weer vrijgelaten, nadat hij was opgepakt op verdenking van het mishandelen van zijn verloofde Jaimie Vaes. Volgens Nienke Hoogervorst, de advocaat van de rapper, heeft Jaimie geen aangifte gedaan.

'Opgelucht'

"Hij is opgelucht. Het heeft uiteraard grote impact op hem. Het is vervelend voor hem en alle betrokkenen de afgelopen dagen", vertelt Hoogervorst in gesprek met Shownieuws. "Er ligt geen aangifte op dit moment."

Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) had gevraagd om Lil Kleine nog twee weken langer vast te houden, besliste de rechter-commissaris gisteren dat hij mocht worden vrijgelaten. De rapper blijft nog wel verdachte, maar mag het onderzoek dus thuis afwachten. Het OM verdenkt de rapper van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Arrestatie

De rapper werd zondagavond gearresteerd, nadat er via het juicekanaal Life Of Yvonne beelden uitlekten waarop te zien is dat hij Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en verder mishandelt. Dat zou zaterdag hebben plaatsgevonden bij hun woning op de Prinsengracht in Amsterdam.

Onderzoek naar lek bij politie

De Amsterdamse politie startte gisteren een onderzoek naar een mogelijk lek in de zaak van Lil Kleine. Dat bevestigt een politiewoordvoerder in gesprek met RTL Boulevard. Aanleiding daarvan is een uitgelekt screenshot dat op het juicechannel Reality FBI werd gedeeld.

Het screenshot is van een Snapchat-gesprek, waarin iemand zich voordoet als agent en vertelt dat de rapper spijt betuigde van zijn daden, niet wilde eten en moest huilen. "Ik moest ook foto's maken. Daar had hij echt geen zin in", valt er ook te lezen in het screenshot. Voor mensen die binnen de politie werken, is het niet toegestaan om dit soort informatie met derden te delen.

Of de persoon in kwestie daadwerkelijk een agent is, is nog niet duidelijk. Toch vindt de politie het genoeg reden om een onderzoek te starten. RTL Boulevard meldt dat een goed ingevoerde bron bevestigt dat de informatie "inderdaad juist" is.

Ster advertentie
Ster advertentie