Up 2 Date

Lil Kleine krijgt taakstraf van 120 uur voor mishandeling in club

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine krijgt taakstraf van 120 uur voor mishandeling in club

Lil Kleine heeft een taakstraf gekregen van 120 uur voor de mishandeling van een 28-jarige man in een Amsterdamse club in 2019. Dat heeft de rechter vandaag bepaald, nadat bewezen werd geacht dat de rapper de bezoeker van de nachtclub Oliva op het Rembrandtplein had mishandeld.

Mishandeling vastgelegd op camerabeelden

De mishandeling vond in de nacht van 6 op 7 december 2019 plaats en een dag later deed het slachtoffer aangifte bij de politie. Naar verluidt was de aanleiding voor het geweld dat de man tegen de vriendin van Lil Kleine was aangebotst. Daarvoor bood hij meteen zijn excuses aan, maar even later werd hij door de rapper en zijn twee vrienden aangevallen. Nadat de man op de grond viel ging de mishandeling door.

Een jaar later kwam het nieuws naar buiten dat de politie nog steeds onderzoek deed naar het voorval en in augustus vorig jaar werd bekend dat het OM de rapper en zijn handlangers strafrechtelijk ging vervolgen. De mishandeling zou namelijk deels vastgelegd zijn op camerabeelden die twee weken geleden werden getoond in de rechtszaal.

Ook schadevergoeding

Een van de twee handlangers van Lil Kleine kreeg eveneens een taakstraf van 120 uur, de ander kreeg een celstraf van een maand, omdat hij al eerder werd veroordeeld voor geweld. Daarnaast moeten de drie mannen ook een schadevergoeding en de proceskosten van het slachtoffer betalen.

Volgens Het Parool is Lil Kleine allesbehalve blij met het vonnis en is hij van plan om in hoger beroep te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie