Up 2 Date

Mishandeling van 28-jarige man door Lil Kleine op camerabeelden vastgelegd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mishandeling van 28-jarige man door Lil Kleine op camerabeelden vastgelegd

Iets meer dan een week geleden werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) Lil Kleine gaat vervolgen voor de mishandeling van een 28-jarige man in een nachtclub. Nu blijkt dat de mishandeling op camerabeelden is vastgelegd.

Camerabeelden

In de nacht van 6 op 7 december 2019 zou Lil Kleine samen met twee mannen uit Boxtel de clubbezoeker hebben mishandeld in de Amsterdamse nachtclub Oliva op het Rembrandtplein. Een dag later deed de man aangifte tegen de rapper en de twee mannen. In oktober 2020 werd bekend dat de politie nog steeds onderzoek deed naar de zaak en vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat het OM Lil Kleine strafrechtelijk gaat vervolgen. Nu meldt een advocaat van een van de medeverdachten dat er ook camerabeelden zijn van de mishandeling en dat deze in het strafdossier zitten van zijn cliënt.

Morgen eerste zitting

Volgens zijn advocaat houdt Lil Kleine vol dat hij de man niet heeft mishandeld. De rechtszaak gaat morgen 8 september van start, maar zal nog niet inhoudelijk behandeld worden. De eerste zitting is een zogeheten regiezitting, waarbij de rechtbank op de hoogte wordt gebracht van de stand van zaken omtrent het onderzoek. Mogelijk wordt morgen wel bepaald wanneer de zaak inhoudelijk behandeld zal worden.

Ster advertentie
Ster advertentie