Up 2 Date

Medeverdachte in zaak Lil Kleine kwam ook in beeld bij andere mishandeling

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Medeverdachte in zaak Lil Kleine kwam ook in beeld bij andere mishandeling

Een van de mannen die ervan verdacht wordt samen met Lil Kleine een 28-jarige clubbezoeker te hebben mishandeld in 2019 blijkt de succesvolle ondernemer en bokser Peter S. De 49-jarige Peter haalde in 2012 het nieuws na de mishandeling van ondernemer Koen Everink door Badr Hari in een skybox in de Amsterdam ArenA.

Fanatieke bokser

De 49-jarige vastgoedhandelaar en investeerder is naast ondernemer ook een fanatieke bokser en sparde weleens met Badr Hari. Toen Badr in 2012 in opspraak raakte vanwege de mishandeling van Everink kwam Peter ook in het nieuws. Hij zei toen dat hij niet in de skybox was toen het incident plaatsvond, maar op het veld stond in de ArenA. Echter kwam hij daar later op terug en zei hij dat hij wel in de skybox was, maar op het balkon stond en daarom niets had gezien.

Mishandeling in vereniging

Justitie verdenkt Peter, Lil Kleine en de 51-jarige Arnold H. uit Boxtel van mishandeling in vereniging. De clubbezoeker die op 7 december 2019 mishandeld werd in nachtclub Oliva op het Rembrandtplein in Amsterdam zegt dat hij door de drie mannen onder andere werd geschopt en in het gezicht werd gestompt. Ook toen hij op de grond viel gingen de drie verder met schoppen en slaan. Lil Kleine zegt zelf dat hij niets met de mishandeling te maken heeft, zo meldt zijn advocaat.

Inhoudelijke behandeling in januari

De zitting van vanochtend was een zogenoemde regiezitting waar de rechtbank op de hoogte werd gebracht van de laatste details rondom het onderzoek naar de mishandeling. De drie verdachten waren niet aanwezig in de rechtszaal. Op 28 januari 2022 zal de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvinden. De beelden van de mishandeling, die zijn vastgelegd met bewakingscamera's, zullen dan pas worden getoond.

Ster advertentie
Ster advertentie