Entertainment

Lil Kleine vrijgelaten in afwachting van onderzoek naar mishandeling

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine vrijgelaten in afwachting van onderzoek naar mishandeling

Lil Kleine is na drie nachten cel weer vrijgelaten. Hij mag het onderzoek naar de mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes in vrijheid afwachten. Dat meldt zijn advocaat Nienke Hoogervorst aan RTL Boulevard. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de rapper van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Voorgeleid

Lil Kleine werd vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die dus besloten heeft dat de artiest niet langer hoeft worden vastgehouden. Het OM had gevraagd om dat juist wel te doen. Volgens Lil Kleine's advocaat zijn er voorwaarden aan de vrijlating verbonden, maar daar heeft ze verder nog niks over losgelaten.

Beelden

De rapper werd zondagavond gearresteerd nadat er via het juicekanaal Life Of Yvonne beelden uitlekten waarop te zien is dat hij Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en verder mishandelt. Dat zou zaterdag hebben plaatsgevonden op de Prinsengracht in Amsterdam.

Statement management

Spotify heeft Lil Kleine uit alle redactionele playlists verwijderd en zijn wassenbeeld in Madame Tussauds is uit de collectie gehaald. Zijn managementbureau NAMAM zegt nog niet zeker te weten of de samenwerking met de artiest wordt voortgezet. In een statement schrijven ze "erg geschrokken" te zijn. "Mochten wij doorgaan met de vertegenwoordiging van hem als artiest, dan zullen wij daar strenge voorwaarden aan verbinden. Over de inhoud en strekking van deze voorwaarden kunnen we geen mededeling doen."

Mogelijk lek bij de politie

RTL Boulevard meldt verder dat de Amsterdamse politie onderzoek doet naar een mogelijk lek met betrekking tot de mishandelingszaak. Juicekanaal Reality FBI postte namelijk een screenshot van een gesprek met iemand die zich voordoet als politieagent. Die persoon vertelde onder meer dat Lil Kleine spijt zou hebben en niet meer wil eten.

Of het echt gaat om een agent die informatie lekt, moet nog blijken. "We zijn op de hoogte van het bestaan van deze screenshots en doen onderzoek of het iemand van ons is die dat deelt. Dat is nu nog geheel onduidelijk. Het kan ook gaan om bluf", aldus de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie