Entertainment

Spotify verwijdert alle nummers van Lil Kleine uit redactionele playlists

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Spotify verwijdert alle nummers van Lil Kleine uit redactionele playlists

Spotify heeft vandaag alle nummers van Lil Kleine uit de redactionele playlists gehaald. Dat heeft Wilbert Mutsaers, hoofd van Spotify Benelux, laten weten aan NU.nl.

Woordenschat

Lil Kleine is bijvoorbeeld niet meer te horen in de populaire playlist Woordenschat. Die playlist wordt door de streamingdienst zelf samengesteld voor luisteraars die geïnteresseerd zijn in Nederlandstalige hiphop. Wel kunnen fans van de rapper zijn muziek beluisteren op zijn eigen Spotify-pagina.

Lil Kleine blijft voorlopig vastzitten

Lil Kleine werd afgelopen zondag aangehouden wegens mishandeling. Op camerabeelden, die gedeeld werden op het juicekanaal Life of Yvonne, is te zien hoe de rapper zijn verloofde Jaimie Vaes aan haar haren uit een auto trekt en haar verder mishandelt. Het is niet duidelijk wanneer die beelden gemaakt zijn.

De politie doet momenteel onderzoek naar het incident en heeft via Twitter laten weten dat "een 27-jarige man op last van de officier van justitie vast blijft zitten". De politie wil verder geen details geven en wacht het onderzoek van het Openbaar Ministerie af. Inmiddels heeft de advocaat van de rapper laten weten dat hij is aangehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere mishandelingen

Vorige week kreeg Lil Kleine nog een taakstraf opgelegd van 120 uur voor de mishandeling van een 28-jarige man in een Amsterdamse club in 2019. Hoewel de mishandeling deels te zien is op camerabeelden, houdt hij nog altijd vol dat hij onschuldig is. De rapper besloot de uitspraak van de rechter dan ook aan te vechten.

Ook op Ibiza ging het vorig jaar mis nadat Lil Kleine werd gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn verloofde. Spaanse media meldden toen dat Jaimie had gezegd dat de rapper haar had geslagen. Echter ontkende het koppel in een videoboodschap dat er sprake zou zijn geweest van fysiek geweld.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie