Entertainment

OM verdenkt Lil Kleine van poging tot zware mishandeling

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. OM verdenkt Lil Kleine van poging tot zware mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Lil Kleine van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. Dat laat een woordvoerder van het OM via ANP Nieuws weten.

Vandaag voorgeleid

De rapper werd zondagavond gearresteerd nadat er via het juicekanaal Life Of Yvonne beelden uitlekten waarin te zien is dat hij zijn verloofde Jaimie Vaes mishandelt.

Het OM vraagt de rechtbank om de rapper langer vast te houden in afwachting van het onderzoek. Daar zal vandaag een beslissing over komen. Lil Kleine wordt vandaag namelijk voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of hij nog langer vast blijft zitten.

Reactie managementbureau

NAMAM, het managementbureau dat Lil Kleine vertegenwoordigt, geeft in een statement aan 'erg geschrokken' te zijn. "We zijn een managementbureau van bekende artiesten, talenten en influencers en wij zijn ons zeer bewust van de maatschappelijke voorbeeldfunctie die zij hebben en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Wij hechten eraan dat zij die verantwoordelijkheden ook daadwerkelijk nemen."

Ook is het managementbureau 'aan het bezinnen over het voortzetten' van de samenwerking met de rapper. "Mochten wij doorgaan met de vertegenwoordiging van hem als artiest, dan zullen wij daar strenge voorwaarden aan verbinden. Over de inhoud en strekking van deze voorwaarden kunnen we geen mededeling doen."

Taakstraf

Lil Kleine werd vorige week vrijdag nog veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor de mishandeling van een 28-jarige man in een Amsterdamse club in 2019. Ook verwijderde Spotify de rapper uit alle redactionele playlists en werd zijn wassenbeeld in Madame Tussauds uit de collectie gehaald.

Ster advertentie
Ster advertentie