Sport

MMA-vechter 'Tigri' verhoord als verdachte in zaak doodsoorzaak Lukoki

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. MMA-vechter 'Tigri' verhoord als verdachte in zaak doodsoorzaak Lukoki

Er is een verdachte verhoord in de zaak rondom de dood van Jody Lukoki. Het gaat om MMA-vechter Victor 'Tigri' K., zo meldt De Telegraaf. Hij zou betrokken zijn geweest bij de mogelijke mishandeling van de voetballer, een week voorafgaand aan diens overlijden. Inmiddels is Tigri weer vrijgelaten, maar hij blijft nog wel verdachte in de zaak.

Mogelijke mishandeling op feest

Lukoki raakte een week voor zijn overlijden gewond door een gewelddadige ruzie op een familiefeest in Almere. Volgens getuigen zou Tigri daar aanwezig zijn geweest en Lukoki hebben geslagen. Zijn advocaat geeft toe dat de verdachte 'klappen met de vlakke hand' heeft uitgedeeld om te bemiddelen, maar volgens hem is er geen aanwijzing dat deze tot de dood van de voetballer hebben geleid, zo laat hij weten aan het AD.

Of de mogelijke mishandeling op het feest überhaupt in verband staat met Lukoki's dood, is nog niet duidelijk. Deze week worden er nog zeker drie of vier andere verdachten verhoord over de mishandeling.

Eerder verdachte

Tigri was eerder verdachte in de moordzaak van Esther Paul. In 2017 werd haar lichaam gevonden in het Veluwemeer. Hij werd toen weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overlijden

Jody Lukoki, die speelde bij onder meer Ajax, PEC Zwolle, SC Cambuur en FC Twente, overleed 9 mei op 29-jarige leeftijd, wat zorgde voor een grote schok in de voetbalwereld. Een week eerder ging de speler naar het ziekenhuis vanwege extreme hoofd- en kniepijn. Eenmaal in het ziekenhuis ging zijn gezondheid snel achteruit: zijn been werd vanwege een infectie geamputeerd en hij werd in coma gehouden. Uiteindelijk overleed hij aan een hartstilstand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie