Sport

Nike ziet af van samenwerking met Antwerp door komst Marc Overmars

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nike ziet af van samenwerking met Antwerp door komst Marc Overmars

Nike heeft zich teruggetrokken uit de sponsorovereenkomst met Royal Antwerp FC vanwege het aanstellen van Marc Overmars. Dat meldt het Gazet van Antwerpen. Overmars vertrok bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag en werd twee maanden later aangesteld als sportief directeur door de Belgische voetbalclub.

Vraagtekens

Royal Antwerp FC maakte in oktober bekend een sponsorovereenkomst bereikt te hebben met Nike. De Belgische voetbalclub zou een samenwerking voor drie jaar aangaan. Het Gazet van Antwerpen meldt vandaag dat Nike vraagtekens zette bij de keuze van Antwerp om voor Overmars te kiezen. Het bekende sportmerk heeft om die reden besloten om af te zien van de samenwerking.

De club gaat nu alsnog verder met de vorige kledingsponsor JAKO. "Het verzoek is enkele geleden binnengekomen. Het is de bedoeling dat we opnieuw gaan samenwerken voor een periode van drie jaar", bevestigt een woordvoerder van JAKO.

Grensoverschrijdend gedrag

Overmars legde zijn taken bij Ajax neer nadat bekend was geworden dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij ging twee maanden na zijn vertrek bij Ajax, tot verbazing van velen, alweer aan de slag bij Antwerp. De Belgische club zag al meerdere sponsors afhaken en kreeg veel kritiek te verduren, onder meer vanuit de nationale voetbalbond en politiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie