Sport

Erik ten Hag: "Johan Derksen terug op tv? Dan kan Marc Overmars terug naar Ajax"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Erik ten Hag: "Johan Derksen terug op tv? Dan kan Marc Overmars terug naar Ajax"

Erik Ten Hag is van mening dat een terugkeer van Marc Overmars bij Ajax ooit weer mogelijk moet zijn. Dat liet de trainer, die binnenkort vertrekt bij Ajax, weten in gesprek met Het Parool.

Dickpics naar collega's

Overmars vertrok in februari bij Ajax nadat meerdere vrouwelijke medewerkers van de club melding maakten van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij stuurde dickpics naar vrouwelijke collega's en had zich schuldig gemaakt aan 'stalkingachtig gedrag'. Iets meer dan een maand na het schandaal ging Overmars aan de slag bij het Belgische Royal Antwerp.

Vriendschap

In een interview met Het Parool sprak Ten Hag over de nauwe samenwerking die hij bij Ajax had met Overmars. De twee zijn nog altijd goed bevriend. Ten Hag wilde Overmars namelijk niet laten vallen. "Wij mensen zijn op de wereld om elkaar te helpen en niet om elkaar af te schieten", zegt Ten Hag.

Ook na de titelwinst van Ajax dit seizoen stuurde Ten Hag een berichtje naar Overmars om hem te feliciteren. "Ik heb vaker gezegd: dit kampioenschap is ook zíjn kampioenschap. We hebben deze selectie samen geboetseerd. Ik heb Marc na de wedstrijd tegen Heerenveen ook via app gefeliciteerd met de titel." Ten Hag gaat komend seizoen aan de slag bij het Engelse Manchester United, maar sluit een terugkeer - samen met Overmars - niet uit in de toekomst. "Dat is romantisch denken, maar het is niet uitgesloten."

Tweede kans

Volgens Ten Hag is het na de BOOS-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice Of Holland duidelijker geworden dat "we te maken hebben met een een maatschappelijk probleem". Hij voegt eraan toe: "Dat probleem is er in het bedrijfsleven, in de politiek en in de sport." Ten Hag laat weten het belangrijk te vinden dat er oog is voor de slachtoffers, maar is ook van mening dat iedereen een tweede kans verdient. "Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax."

Ster advertentie
Ster advertentie