Sport

Directie en rvc wisten van grensoverschrijdend gedrag Overmars

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Directie en rvc wisten van grensoverschrijdend gedrag Overmars

De directie en Raad van Commissarissen van Ajax hadden voor de contractverlenging van Marc Overmars al signalen over grensoverschrijdend gedrag gekregen. Dit heeft algemeen directeur Edwin van der Sar zondag verteld.

Signalen

Overmars werd eind januari herbenoemd tot medio 2026. "Vlak daarvoor kregen we signalen", zei Van der Sar tegen een select groepje journalisten die Ajax vast volgen. "Onze rvc was toen ook meteen op de hoogte. Maar zulke dingen moet je dan toch eerst uitgebreid onderzoeken. Het is nogal wat. Of we de vergadering hadden moeten uitstellen? Nee, dat hebben we niet gedaan."

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Overmars stapte eerder deze maand op bij Ajax nadat aan het licht kwam dat hij zich 'gedurende een langere periode' schuldig had gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke collega’s.

In een statement op de website van Ajax liet Overmars weten dat hij zich 'kapot schaamt'. "Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie