Films, Series & TV

Tim Hofman over 'BOOS'-aflevering: "Er lijkt iets in beweging te komen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman over 'BOOS'-aflevering: "Er lijkt iets in beweging te komen"

Morgen is het precies een week geleden dat de spraakmakende BOOS-aflevering uitkwam waarin de misstanden rond The Voice of Holland centraal staan. Gisteren heeft presentator Tim Hofman voor het eerst een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de aflevering waaruit blijkt dat hij blij is met de maatschappelijke impact van de aflevering.

"We zijn er nog niet"

In een Instagrampost bedankt Hofman iedereen die de uitzending heeft gekeken en wilde luisteren naar de vrouwen die hun verhaal deden. Hij stelt dat er "iets in beweging lijkt te komen". Daarmee doelt hij op het feit dat veel bedrijven, scholen en andere organisaties het creëren van een veiligere omgeving nu als prioriteit zien. "Dat is waardevol. We zijn er nog niet, maar het voelt als de eerste forse zucht van een nieuwe wind", aldus Hofman.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijna tien miljoen views

De BOOS-aflevering omtrent The Voice verscheen afgelopen donderdag en is inmiddels bijna tien miljoen keer bekeken op YouTube. Het weekend voor de release van de uitzending maakte Hofman bekend dat er lang en zorgvuldig aan was gewerkt. Hij zegt later terug te komen op het maakproces van de veelbesproken aflevering, maar in welke vorm is nog onduidelijk.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Ruim een week geleden raakte The Voice of Holland in opspraak na aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. "De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", klonk het in een een verklaring van RTL als reactie op een brief van de redactie van BOOS, die een mail stuurden over de beschuldigingen. Tientallen ex-deelnemers van The Voice hebben hun verhalen gedeeld over hun nare ervaringen met betrokkenen bij het programma. Met name Ali B, Marco Borsato, Jeroen Rietbergen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie