Films, Series & TV

Oud-kandidaten over wangedrag 'The Voice': "Hij ging even voelen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oud-kandidaten over wangedrag 'The Voice': "Hij ging even voelen"

Twee oud-kandidaten van The Voice of Holland hebben in talkshow BEAU hun ervaringen wat betreft seksueel grensoverschrijdend achter de schermen gedeeld. Een van hen vertelde onder meer betast te zijn door bandleider Jeroen Rietbergen, zaterdag opstapte naar aanleiding van beschuldigingen.

'Geil broekje'

Een van de oud-kandidaten die haar verhaal deelde, is Kirsten Berkx, die in 2017 deelnam aan de talentenjacht. Ze vertelt over Rietbergen: "Hij was als muzikant prettig om mee samen te werken. Tot het moment dat er een rare opmerking kwam, heb ik nooit rare vibes gehad."

Die ongepaste opmerking kwam uiteindelijk toen Kirsten op een dag in een van de mediagebouwen rondliep in pyjama-achtige outfit. Toen Rietbergen achter haar liep, zei hij ineens: "Wat heb jij een geil broekje aan."

"Ik had de meest charmante pyjama aan die je je maar kunt bedenken", vertelt Kirsten. "Al moet dat niet uitmaken. Ook als ik daar in een gouden glitterstring over die gang had geparadeerd, heb je als man het recht niet om dat tegen een meisje te zeggen. Je hebt op dat moment een werkrelatie, dan hoor je zoiets niet te zeggen. Er is maar één iemand die dat op zo'n manier tegen mij mag zeggen en dat is mijn lief. Verder niemand."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Charmante man'

Ook Nienke Wijnhoven, die in 2018 deelnam aan The Voice en derde wist te worden, vertelde over haar ervaringen met Rietbergen. Ze noemt de voormalig bandleider 'een charmante man'. Zo vertelt Nienke onder meer over een appje die ze van hem kreeg om te vragen of ze veilig thuis was gekomen, iets wat ze waardeerde. "Je bouwt een band op, waardoor je zelf het moment dat het grensoverschrijdend wordt niet meer ziet. Dat punt is zoek."

Betast

Uiteindelijk kreeg ook Nienke met misplaatste opmerkingen te maken. Toen ze van haar zangcoach de opdracht kreeg om op de grond te liggen voor een ademhalingsoefening zei Rietbergen: "Daar zou ik wel op willen liggen."

Maar daar bleef het niet bij. Zo vertelt Nienke dat ze ook is betast door Rietbergen. Dat zou zijn gebeurd nadat de bandleider voorstelde om muziekstudio's in het gebouw te bekijken. Die wilde ze graag zien. "Toen ging hij wel even voelen", zegt Nienke. "Op dat moment schrik je. De eerste reactie van iedereen is: 'Waarom zeg je niks?' Maar dat doe je dan niet, omdat je daar staat van: what the hell? En tegelijkertijd denk je: heb ik dan toch per ongeluk een signaal afgegeven?"

BOOS

Aankomende donderdag komt Tim Hofman met een nieuwe aflevering van BOOS, waarin meerdere details aan het licht zullen komen. Naast dat Rietbergen is opgestapt als bandleider, is tot nu toe ook bekend dat er aangifte is gedaan tegen jurylid Ali B.

Ster advertentie
Ster advertentie