Entertainment

Anouk stopt bij 'The Voice of Holland': "Het is een corrupte bende"

foto: Anoukfoto: Anouk
  1. Newschevron right
  2. Anouk stopt bij 'The Voice of Holland': "Het is een corrupte bende"

Anouk heeft zondag laten weten dat ze stopt als jurylid bij The Voice of Holland wegens de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Dit maakt ze bekend in een video op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Statements

"Wat een pleuriszooi allemaal", begint ze haar video. Ze noemt de situatie onwijs verdrietig en teleurstellend. "Ik heb nog niks gezegd omdat ik de aflevering van BOOS wilde afwachten aankomende donderdag, maar na een aantal statements te hebben gezien van Jeroen Rietbergen, en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen, weet ik wel genoeg", zegt ze.

Corrupte bende

De zangeres en voormalig jurylid laat weten dat ze niet meer terugkeert naar The Voice of Holland. "Het is een corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken", vertelt ze. "Daar wil ik geen onderdeel van zijn. Bij deze wil ik laten weten dat ik niet meer zal terugkomen bij The Voice of Holland."

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Zaterdag werd bekend dat The Voice of Holland voorlopig niet meer wordt uitgezonden door RTL. Bij producent ITV kwamen berichten binnen over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Inmiddels hebben al zo'n veertig vermeende slachtoffers zich gemeld en zich verzameld in een WhatsApp-groep.

BOOS

Aanstaande donderdag staan de aantijgingen rondom The Voice of Holland centraal in BOOS. "We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt", liet presentator Tim Hofman weten in een tweet.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie