Films, Series & TV

Bandleider stapt op bij 'The Voice' na aantijgingen seksueel overschrijdend gedrag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bandleider stapt op bij 'The Voice' na aantijgingen seksueel overschrijdend gedrag

Jeroen Rietbergen, bandleider bij The Voice of Holland, is opgestapt na aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het programma. Dat meldt BNNVARA.

Bekentenis

Rietbergen, partner van tv-presentatrice Linda de Mol, erkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik. De bandleider zegt spijt te hebben. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat er ook aangifte is gedaan tegen een "persoon gerelateerd aan The Voice". Of dat Rietbergen betreft, is niet bekendgemaakt.

'Meerdere personen'

"In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van het YouTube-programma BOOS verhalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland", schrijft BNNVARA. "Er volgde een oproep van BOOS-presentator Tim Hofman, waarin hij vroeg of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentenjachten die niet door de beugel kunnen."

"Er volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma." Om wie het nog meer gaat, is nog niet bekend.

Aflevering BOOS

Aanstaande donderdag staan de aantijgingen rondom The Voice of Holland centraal in BOOS. "We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt", liet presentator Tim Hofman weten in een tweet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie