Films, Series & TV

Ook aangifte tegen Ali B wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ook aangifte tegen Ali B wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag

De bom is ontploft bij The Voice of Holland. Nadat vanochtend bekend werd dat het tv-programma is stilgelegd vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik, is de bandleider al opgestapt en nu blijkt er ook aangifte te zijn gedaan tegen jurylid Ali B.

Aangifte

RTL Boulevard meldt dat een voormalig kandidaat aangifte heeft gedaan tegen Ali B vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het management van Ali heeft al op de aantijgingen gereageerd.

"Wij hebben kennisgenomen van het nieuws van The Voice", klinkt het in een Instagram-post. "Er is nog veel onduidelijk, maar 1 ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Ali B

Ali B heeft inmiddels aan De Telegraaf bevestigd dat er aangifte tegen hem is gedaan. "Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld", zegt het jurylid in een reactie. "Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar."

"Ik word hier door overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media. Maar de schade is wel aangebracht. Ik heb nog geen oproep van de politie gehad, maar ik zal overal aan meewerken. Nogmaals het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig", aldus Ali B.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aflevering BOOS

Aanstaande donderdag staan de aantijgingen rondom The Voice of Holland centraal in BOOS. "We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt", liet presentator Tim Hofman weten in een tweet.

Ster advertentie
Ster advertentie