Up 2 Date

Ook The Voice Kids en The Voice Senior tijdelijk stilgelegd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ook The Voice Kids en The Voice Senior tijdelijk stilgelegd

RTL heeft ook de programma's The Voice Kids en The Voice Senior tijdelijk stopgezet. Dat meldt RTL aan persbureau ANP. De televisiezender heeft besloten om alle merken rond The Voice op te schorten vanwege misstanden rond The Voice of Holland.

Wangedrag

Afgelopen weekend werd bekend dat The Voice of Holland voorlopig niet te zien zal zijn op tv, vanwege aantijgingen van seksueel wangedrag en machtsmisbruik aan het adres van verschillende makers van het programma. Zo werden Ali B en Jeroen Rietbergen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De beschuldigingen kwamen aan het licht nadat BOOS-presentator Tim Hofman bekendmaakte onderzoek te hebben gedaan naar de misstanden bij The Voice.

Onacceptabel

Producent ITV vraagt iedereen die slachtoffer of getuige is geweest van grensoverschrijdend gedrag rond The Voice of Holland om zich (anoniem) te melden. Alle meldingen zullen doorgestuurd worden naar advocatenbureau Van Doorne. Zij zullen ook onderzoek gaan doen naar de misstanden bij het programma. Daarnaast roept staatssecretaris Uslu slachtoffers op om aangifte te doen. Zij zegt dat seksueel grensoverschrijdend gedrag voor haar onacceptabel is.

Humberto Tan

Naar aanleiding van het nieuws rondom The Voice of Holland besloot Albert Verlinde afgelopen zondagavond ook Humberto Tan te beschuldigen van ongepast gedrag. Volgens Verlinde zou Tan ongepast gedrag hebben vertoond ten opzichte van gasten van het programma RTL Late Night. Tan sprak dit echter tegen en kreeg ook veel bijval van oud-gasten die de aantijgingen tegen hem ontkrachten.

Ster advertentie
Ster advertentie