Up 2 Date

Tim Hofman zegt 'sorry' om vrouwonvriendelijke uitspraken uit het verleden

foto: BNNVARA/BOOSfoto: BNNVARA/BOOS
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman zegt 'sorry' om vrouwonvriendelijke uitspraken uit het verleden

De BOOS-aflevering over vermeend seksueel misbruik binnen The Voice of Holland heeft veel stof doen opwaaien. Na de aflevering gingen er op social media beelden rond van Tim Hofman die in het verleden zelf vrouwonvriendelijke opmerkingen voor de camera heeft gemaakt. De 33-jarige presentator biedt daarvoor zijn excuus aan.

Onderlinge relaties

Zo zegt Hofman, voorafgaand aan een interview met playmate Zimra Geurts: "Die moet met iedereen op de foto, omdat ze net even wat grotere tieten heeft dan de rest van Nederland." Ook zegt hij: "Ik heb een tip, laat een tiet zien." Verder dook er een gesprek op met influencer Anna Nooshin over de cultuur bij BNNVARA. Daar zegt hij dat er achter de schermen veel onderlinge relaties zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses

Aan het AD laat de BOOS-presentator weten dat hij zich schaamt voor die uitspraken. "Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast."

BOOS-aflevering

In de BOOS-aflevering deden slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice hun verhaal. Het gaat vooral om pijnlijke ervaringen met Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie