Up 2 Date

Weer aangifte van grensoverschrijdend gedrag tegen Ali B rond 'The Voice of Holland'

  1. Newschevron right
  2. Weer aangifte van grensoverschrijdend gedrag tegen Ali B rond 'The Voice of Holland'

Er is een tweede aangifte van seksueel grensoverschrijdend gedrag gedaan rond The Voice of Holland. Wederom gaat het om een aangifte tegen Ali B. Dat meldt zijn advocaat Bart Swier aan RTL Boulevard. Na de tweede aangifte heeft RTL besloten om de samenwerking met de rapper te verbreken.

Aangifte bij OM

De aangifte is gedaan bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Een woordvoerder van het OM liet eerder vandaag aan Nu.nl weten dat er een tweede aangifte is gedaan rond The Voice of Holland. Echter wilden ze niet zeggen wie genoemd wordt in de aangifte en waar het precies om gaat. Inmiddels heeft Swier het nieuws bevestigd. De raadsman zegt later vanmiddag met een reactie te komen.

Aangifte tegen Ali B

De eerste aangifte werd ook tegen Ali gedaan door een oud-kandidate van het RTL-programma. Volgens haar zou hij zich seksueel overschrijdend hebben gedragen. Het management van de rapper bracht echter een statement naar buiten waarmee ze de aantijgingen tegen Ali ontkennen. "Wij hebben kennisgenomen van het nieuws van The Voice. Er is nog veel onduidelijk, maar 1 ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Voice tijdelijk stilgelegd

Afgelopen zaterdag werd bekend dat The Voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden, nadat er aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik waren binnengekomen. "De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", klinkt het in een een verklaring van RTL als reactie op een brief van de redactie van BNNVARA-programma BOOS, die een mail stuurden over de aantijgingen. Morgen staat The Voice of Holland centraal in een nieuwe aflevering van BOOS.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie