Up 2 Date

Telefoon en chatbox Slachtofferhulp "op springen" na BOOS-aflevering

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Telefoon en chatbox Slachtofferhulp "op springen" na BOOS-aflevering

De telefoon en chatbox van hulporganisatie slachtofferhulp staan sinds donderdagmiddag "op springen". Dat meldt een woordvoerder van de hulporganisatie in gesprek met NU.nl. De woordvoerder vermoedt dat de stijging alles te maken heeft met de verschenen #BOOS- aflevering van afgelopen donderdag over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland.

Flinke stijging

Gemiddeld krijgt Slachtofferhulp te maken met zo'n 45 mensen die gebruikmaken van de chat. Sinds donderdagmiddag is dat aantal gestegen naar 128 per dag. Om 16.30 uur was er een duidelijke piek te zien, een half uur nadat de aflevering online was gekomen.

Ook het aantal telefoontjes steeg aanzienlijk. Normaal gesproken worden er zo'n 35 telefoontjes op een dag gepleegd. Op donderdag tussen 17.00 uur en 20.00 belden er al 66 mensen met Slachtofferhulp. Van alle gesprekken ging 80 tot 90 procent over seksueel overschrijdend gedrag of seksueel geweld.

#BOOS

In de #BOOS-aflevering deden slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice hun verhaal. Het gaat vooral om pijnlijke ervaringen met Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie