Up 2 Date

RTL schort samenwerking met Ali B op na tweede aangifte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. RTL schort samenwerking met Ali B op na tweede aangifte

RTL heeft de samenwerking met Ali B opgeschort. Dat besluit nam de televisiezender afgelopen dinsdag, zo laat een woordvoerder weten aan RTL Nieuws. Volgens het bedrijf heeft het opschorten van de samenwerking niet te maken met de tweede aangifte van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen de rapper.

"Eerst volledige helderheid"

"Er moet nu eerst volledige helderheid komen. Zolang die er nog niet is, is de samenwerking opgeschort", aldus de woordvoerder. Dat betekent niet alleen dat Ali B niet meer te zien zal zijn in The Voice of Holland, maar ook niet in de programma's We Want More en Holland's Got Talent.

Tweede aangifte

Tot zover is alleen bekend dat de tweede aangifte van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen Ali B is gedaan door een oud-deelnemer van The Voice of Holland. De aangifte ligt bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De eerste aangifte tegen Ali werd ook door een ex-kandidate van de talentenjacht gedaan. Volgens haar zou hij zich seksueel overschrijdend hebben gedragen.

Ook aangifte tegen Jeroen Rietbergen

Inmiddels is ook bekend dat de 23-jarige oud-kandidate Nienke Wijnhoven aangifte gaat doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de voormalige bandleider van The Voice of Holland. Ze zou volgens haar advocaat, Sébas Diekstra, al contact hebben opgenomen met de zedenpolitie, zo meldt RTL Boulevard. Wijnhoven zou lang hebben getwijfeld over de aangifte, omdat ze de schuld altijd bij zichzelf heeft gelegd. "Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten", aldus Diekstra.

Ster advertentie
Ster advertentie