Up 2 Date

Ook aangifte gedaan tegen regisseur van 'The Voice'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ook aangifte gedaan tegen regisseur van 'The Voice'

Niet alleen tegen Ali B, Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen, maar ook tegen de regisseur van The Voice of Holland die in de BOOS-aflevering wordt genoemd is nu aangifte gedaan. Een oud-deelneemster van het programma is naar de politie gestapt wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt het AD.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amicaal

Vijftien vrouwen maakten al een melding van de ongewenste aanrakingen en seksuele opmerkingen van regisseur Martijn, zo werd duidelijk in BOOS. De aangifte komt van een ander persoon. Zelf herkent de regisseur zich niet in de beschuldigingen, zo laat hij weten in een interview met de krant. Hij geeft wel toe 'amicaal' te zijn met kandidaten en ze complimentjes te geven over hun uiterlijk. "Dat doe ik om ze zich goed te laten voelen. Ik heb daar nog nooit problemen mee gehad."

Knuffel

Ook vertelt hij kandidaten wel eens een knuffel te geven, naar eigen zeggen om te troosten. "Ik kan er boos om worden als mensen daar dan van alles achter zoeken." Op de vraag of knuffelen niet de grens overgaat, antwoordt hij: "Op dat moment zelf gaat het heel natuurlijk en heb ik er nog nooit iemand over horen klagen. Maar nu, in 2022 zeg ik: ja, je hebt gelijk. Blijkbaar zijn er mensen die dit verkeerd opvatten."

Oud-medewerkster

Een oud-medewerkster van The Voice vertelt aan het AD dat de regisseur veel te ver ging met zijn amicale gedrag en dat hij zich schuldig maakte aan machtsmisbruik. Daarnaast vertelt ze dat hij haar tegen haar zin in probeerde te zoenen toen ze bij het programma stage liep. Ook dat ontkent de regisseur, al vertelt hij wel dat het voorkomt dat collega's met een zoen afscheid van elkaar nemen. "Nu bekijken we alles met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig. Dit kan blijkbaar niet meer, maar een paar jaar geleden was het gewoon anders."

Andere aangiftes

Eerder werd al bekendgemaakt dat er twee aangiftes lopen tegen Ali B, onder andere wegens verkrachting. Die ontkent hij. Ook tegen Marco Borsato en Jeroen Rietbergen is aangifte gedaan. Over de jaren aan seksueel grensoverschrijdend gedrag van de inmiddels opgestapte bandleider deden negentien vrouwen hun verhaal in BOOS.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie