Sport

West Ham-speler Zouma veroordeeld tot taakstraf voor mishandelen kat

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. West Ham-speler Zouma veroordeeld tot taakstraf voor mishandelen kat

De Franse voetballer Kurt Zouma heeft een taakstraf opgelegd gekregen van 180 uur voor het mishandelen van een kat. De speler van West Ham United mag ook de komende vijf jaar geen katten bezitten.

Filmpje op Snapchat

Kurt Zouma's broer plaatste begin dit jaar een video op Snapchat waarin te zien was dat de speler van de nationale ploeg van Frankrijk een kat oppakt en door de lucht schopt. Ook gooit hij schoenen naar het dier, dat angstig wegrent. Daar blijft het niet bij, want Kurt slaat de kat in het filmpje ook nog tegen de kop en uit de handen van een kind.

Beiden schuldig bevonden

De broers Kurt en Yoan Zouma werden door de Britse dierenbescherming aangeklaagd voor dierenmishandeling. Ze beschuldigden Kurt ervan dat hij de kat wilde vermoorden, omdat dat ook in de video te horen zou zijn. De broers zijn beiden schuldig bevonden en hebben hun excuses aangeboden. Voor Yoan geldt een taakstraf van 140 uur.

"Jullie hebben allebei deelgenomen aan deze schandelijke en laakbare daad met deze huiskat", zei de rechter volgens Sky Sports. "De kat keek naar je op in zijn behoeften om hem te voorzien. Op die datum in februari voorzag u hem niet in zijn behoeften."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevolgen incident

Kurt raakte na het incident aan het begin van dit jaar zijn sponsor Adidas kwijt. Ook legde West Ham United de speler een boete op van 250.000 pond. De speler gaf in een reactie aan dat het een 'eenmalig incident' was en zijn familie dol is op de twee katten. De Britse dierenbescherming heeft de dieren uit huis geplaatst.

Ster advertentie
Ster advertentie