Sport

Woede om opstellen voetballer Kurt Zouma na dierenmishandeling

  1. Newschevron right
  2. Woede om opstellen voetballer Kurt Zouma na dierenmishandeling

West Ham United-verdediger Kurt Zouma werd dinsdagavond tot verbazing en woede van veel mensen opgesteld in de wedstrijd tegen Watford. Velen begrijpen niets van die keuze, aangezien er maandag nog schokkende beelden uitlekten, waarop te zien is hoe Zouma zijn kat mishandelde.

Harde trap

Op de beelden die rondcirculeren op social media is te zien hoe Zouma zijn kat uit zijn handen laat vallen en 'm vervolgens een harde trap geeft. Ook is te zien hoe de Frans international de kat achternazit en schoenen naar 'm gooit.

Ondanks het voorval besloot West Ham-trainer David Moyes de verdediger dinsdagavond gewoon op te stellen. In gesprek met BT Sports liet de trainer weten: "Ik ben ontzettend teleugesteld in hem en de club zal de zaak afhandelen. Het is mijn taak om het beste team op te stellen en daar maakt Kurt deel van uit."

Waarschuwing: de onderstaande beelden kunnen als schokkend ervan worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Op die keuze van Moyes kwam veel kritiek. Zelfs de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, mengde zich in de discussie. "Het is verachtelijk. Ik ben teleurgesteld in David Moyes en de club", zei hij in gesprek met Sky News. "Ik snap hoe belangrijk drie punten zijn voor een club, maar ik vind dat ze leiderschap hadden moeten tonen door Zouma niet op te stellen. Ik maak me zorgen als jonge mensen dit zien en daardoor denken dat je weg kunt komen met slecht gedrag."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses en petitie

Zouma bood eerder zijn excuses aan voor zijn daden. "Er zijn geen excuses voor mijn gedrag, waar ik oprecht spijt van heb. Het spijt me ook enorm voor de mensen die van streek zijn geraakt door de video. Ik wil iedereen verzekeren dat onze twee katten in orde zijn en geliefd worden door onze hele familie. Dit was een eenmalig incident en het zal niet meer gebeuren", aldus de voetballer.

Daar komt hij echter niet mee weg. Zo is er een petitie gestart waarin gevraagd wordt om Zouma te vervolgen voor zijn daden en om zijn katten over te plaatsen naar een veilige plek. De petitie is al meer dan 160.000 keer ondertekend. "We vragen de politie en dierenbescherming een dringend onderzoek te doen en de daders van deze gruwelijke daad te vervolgen", luidt de oproep.

Ster advertentie
Ster advertentie