Up 2 Date

Quincy Promes moet zijn neef schadevergoeding betalen vanwege steekpartij

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes moet zijn neef schadevergoeding betalen vanwege steekpartij

Tijdens een civiele procedure heeft de rechter in Amsterdam bepaald dat Quincy Promes zijn neef een schadevergoeding moet betalen, omdat hij hem in juli 2020 heeft neergestoken op een familiefeest in Abcoude. Ook moet hij zijn proceskosten betalen.

"Onrechtmatig" gehandeld

In de uitspraak van de civiele rechter staat dat bewezen is dat Promes zijn neef heeft neergestoken en dat hij "onrechtmatig" heeft gehandeld. De 30-jarige voetballer zou onvoldoende het tegendeel hebben bewezen, waardoor hij veroordeeld werd tot het betalen van een schadevergoeding. De hoogte ervan moet nog bepaald worden.

Afgetapte telefoongesprekken

Promes werd in december 2020 opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Hij stak in juli van dat jaar zijn neef in zijn knie op een familiefeest in Abcoude met zwaar letsel tot gevolg. De Spartak Moskou-speler heeft de beschuldigingen altijd ontkend. In maart bracht Nieuwsuur transcripten van afgetapte telefoongesprekken naar buiten waarin Promes de steekpartij leek te bekennen. Het ging om gesprekken die hij in de nacht na de steekpartij voerde met zijn vader, moeder en tante. In de gesprekken is te lezen dat Promes onder meer zegt: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?"

Strafproces

Naast de civiele procedure loopt er vanwege de steekpartij ook nog een strafproces tegen Promes. Sinds maart wordt hij vervolgd voor poging tot moord in plaats van poging tot doodslag en zware mishandeling. Zijn neef was het namelijk niet eens met hetgeen waarvoor de voetballer werd vervolgd en startte daarom een zogeheten 'artikel 12-procedure' om de aanklacht te verzwaren.

Drugssmokkel en huiselijk geweld

Vorige maand werd ook bekend dat Promes verdacht wordt van drugssmokkel en huiselijk geweld. Dat was ook de reden dat de politie zijn telefoongesprekken afluisterde. Uit het politiedossier blijkt dat de voetballer er alles aan heeft gedaan om uit handen van justitie te blijven. Zo zouden twee vrienden van de voetballer het slachtoffer van de steekpartij hebben bezocht en 20.000 euro hebben aangeboden om een verklaring te tekenen waarin hij beloofde de aangifte in te trekken. Een van die twee vrienden is inmiddels in België tot vier jaar cel veroordeeld voor een cocaïnezaak in Antwerpen.

Ster advertentie
Ster advertentie