Up 2 Date

NASA komt met groot onderzoek naar ufo's

foto: Een Pentagon-functionaris toont beelden van een 'niet-geïdentificeerd fenomeen in de lucht' | EPA
  1. Newschevron right
  2. NASA komt met groot onderzoek naar ufo's

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat onderzoek doen naar ufo's. Er zijn volgens NASA behoorlijk wat objecten in de lucht gezien waarvan niet duidelijk is wat ze precies zijn. Het onderzoek begint in de herfst en gaat zo'n negen maanden duren.

Historische hoorzitting

De aankondiging komt slechts enkele weken na een historische hoorzitting van het Huis van Afgevaardigden over de waarnemingen van zogeheten Unidentified Aerial Phenomena (niet-geïdentificeerde fenomenen in de lucht), ook wel bekend als ufo's. Het was voor het eerst in vijftig jaar dat er een hoorzitting werd gehouden over ufo's.

144 vliegende objecten

Onder meer een rapport van het Pentagon, dat vorig jaar verscheen, werd besproken tijdens de hoorzitting. Uit dat rapport bleek dat er sinds 2004 maar liefst 144 vliegende objecten waren gedocumenteerd. Specialisten van het Amerikaanse leger en veiligheidsdiensten hadden geen verklaring voor de waarnemingen, waardoor ze als 'niet-geïdentificeerde fenomen in de lucht' werden beschreven. Voor een van de 144 waarnemingen was er overigens wel een verklaring gevonden. Het ging namelijk om 'rommel in de lucht'.

Mogelijke bedreiging

Volgens het rapport zijn de onverklaarbare objecten een mogelijke bedreiging van de nationale veiligheid en de veiligheid van de luchtvaart. Daarom komt er nu een groot onderzoek dat in de herfst start en negen maanden gaat duren. NASA laat in een verklaring weten dat het onderzoek zich zal focussen op "gebeurtenissen in de lucht die niet geïdentificeerd kunnen worden als vliegtuigen of als bekende natuurverschijnselen."

Ster advertentie
Ster advertentie