Naar homepage
Up 2 Date

Pentagon over langverwacht UFO-rapport: "We hebben geen verklaring hiervoor"

foto: Screenshot YouTube Sky Newsfoto: Screenshot YouTube Sky News
  1. Newschevron right
  2. Pentagon over langverwacht UFO-rapport: "We hebben geen verklaring hiervoor"

In een rapport van het ministerie van Defensie is te lezen dat specialisten van het Amerikaanse leger en veiligheidsdiensten geen verklaring hebben voor de waarnemingen van ufo's door vliegers van defensie.

144 niet-geïdentificeerde fenomenen

Er zijn onvoldoende gegevens om vast te kunnen stellen of het om aardse technologie gaat of om atmosferische of buitenaardse verschijnselen. In het rapport worden 144 'niet-geïdentificeerde fenomenen in de lucht' beschreven. Voor een van de 144 waarnemingen is een verklaring gevonden. Daarbij ging het om 'rommel' in de lucht.

Onverklaarbare luchtvaartuigen

Een paar daarvan waren al bekend van video’s die het Pentagon naar buiten heeft gebracht. Daarop waren onverklaarbare luchtvaartuigen te zien die ongekend hard door de lucht vlogen. Sommige objecten vlogen 17.000 kilometer per uur en maakte korte draaien die volgens de zwaartekracht onmogelijk zouden moeten zijn.

Buitenaardse verklaring

Onlangs vertelde Luis Elizondo, ook wel bekend als 'de ufo-baas van het Pentagon', dat het rapport in de zomer naar buiten zou worden gebracht. Tegen The New York Post zei hij hierover: "Ik denk dat de overheid gaat toegeven dat ufo’s bestaan." Dit heeft de overheid echter niet gedaan. Op de vraag of het om buitenaardse luchtvaartuigen kan gaan, zegt een hoge ambtenaar tegen persbureau Reuters: "We hebben geen duidelijke aanwijzingen dat er een buitenaardse verklaring voor ze is, maar we onderzoeken alles waar de informatie op wijst."

Ster advertentie
Ster advertentie