Naar homepage
OMG

Chinese raket crasht binnenkort mogelijk op aarde

foto: Twitter: AltSpaceForce1
  1. Newschevron right
  2. Chinese raket crasht binnenkort mogelijk op aarde

Een deel van een Chinese raket, die momenteel ongecontroleerd door de ruimte vliegt, zou binnenkort mogelijk op aarde kunnen neerstorten. Volgens ruimtevaartexperts is die kans groot, meldt The Guardian.

Raket crasht rond 10 mei

Eind april lanceerde China een eerste onderdeel van een nieuw ruimtestation. Inmiddels schijnt de kern van deze raket ongecontroleerd door de ruimte te vliegen. Met een snelheid van 27.600 kilometer per uur cirkelt de raket iedere 90 minuten rond de aarde, op ongeveer 300 kilometer hoogte. Omdat de raket zo snel gaat, is het niet te voorspellen waar hij zal neerstorten. Volgens de ruimtevaartexperts is de kans echter groot dat dit op zee zal zijn, aangezien de aarde voor 71 procent uit oceaanwater bestaat. Ze verwachten dat de raket rond 10 mei zal crashen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vorige Chinese raket crashte in Ivoorkust

Eerder ging het ook al eens mis met een Chinese raket. "De vorige keer dat een soortgelijke raket in China werd gelanceerd, eindigde dat met grote lange metalen staven die door de lucht vlogen en werden verschillende gebouwen in Ivoorkust beschadigd", zegt ruimtevaartdeskundige Jonathan McDowell in gesprek met The Guardian. Hoewel de meeste stukken toen al verbrand waren door de atmosfeer, bereikte een flink aantal stukken volgens McDowell ook het landoppervlak. "We hebben veel geluk gehad dat toen niemand gewond is geraakt."

Ster advertentie
Ster advertentie