OMG

12-jarige Amerikaan jongste student ruimtevaarttechniek ooit

foto: YouTube: CBS This Morning
  1. Newschevron right
  2. 12-jarige Amerikaan jongste student ruimtevaarttechniek ooit

De meeste 12-jarigen gaan net naar de middelbare school, maar Caleb Anderson zit al in een hele andere fase. De 12-jarige jongen uit studeert al aan de prestigieuze universiteit Georgia Tech. Hij is daarmee de jongste student lucht- en ruimtevaarttechniek ooit.

Slim

"Ik ben niet echt slim, ik sla gewoon snel informatie op", vertelt de jongen aan CBS This Morning. Bijzonder is hij in ieder geval wel. Caleb kon al lezen toen hij een jaar oud was en een jaar later kon hij zonder problemen rekenen met breuken.

School

Caleb begon zijn schoolcarrière op zijn tweede, hij zat toen in groep drie. "Ik weet nog wel dat iedereen heel lang was. Ik was nog maar twee, ik kon nog amper lopen!" Op school werd hij helaas vaak gepest. "De kinderen deden alsof ik abnormaal was."

De moeder van Caleb is dan ook blij dat hij nu op de juiste plek zit."We willen dat hij in een omgeving zit waar hij niet alleen getolereerd, maar ook geaccepteerd wordt." Zelf kijkt ze er niet meer raar van op dat haar zoon al zo vroeg studeert. "Niks wat Caleb ooit heef gedaan was normaal."

Caleb zelf vindt het ook niet bijzonder: "Dit is wie ik ben en zo leef ik al mijn hele leven."

Ster advertentie
Ster advertentie