Up 2 Date

Hoogbegaafde Laurent (9) gaat naar topuniversiteit in VS

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hoogbegaafde Laurent (9) gaat naar topuniversiteit in VS

De 9-jarige Laurent Simons wordt door het internet beschreven als een wonderkind. De jongen begon eerder dit jaar namelijk aan een studie aan de TU Eindhoven. Afgelopen maandag is hij per direct gestopt met zijn studie, terwijl hij al bijna zijn diploma binnen had. De ouders van Laurent en de universiteit hebben beiden bevestigd dat hij de universiteit zonder diploma heeft verlaten. Er lijkt een flinke discussie gaande tussen Laurents ouders en de universiteit.

Volgens de TU Eindhoven, wilde de vader van Laurent dat hij voor zijn tiende verjaardag, op 26 december geslaagd zou zijn voor zijn bachelor. Er zou een bepaald tijdschema zijn gemaakt waarin Laurent zou moeten slagen. De universiteit heeft dit tijdschema gewijzigd: ''We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is en ongunstig voor Laurents academische ontwikkeling'', lieten zij in een reactie weten aan Het Parool

Per direct gestopt

Laurents vader Alexander is boos en vindt dat de TU zich niet aan de afspraken heeft gehouden. Volgens hem was het schema juist een goed idee, want meer tijd om te studeren zou zijn zoon alleen maar demotiveren. "Omdat hij zo slim is, heeft hij deze uitdaging juist nodig'', zegt hij in Pauw. Daarbij zegt Alexander tegen RTL Nieuws dat de universiteit hem en zijn vrouw ervan heeft beschuldigd te veel druk te leggen op zijn zoontje. Dat is volgens hen totaal niet waar. Ze waren klaar met de discussie en hebben hun zoon per direct van de universiteit gehaald.

''Als je kind bij Valencia voetbalt en je krijgt een aanbieding van Barcelona, dat zou je dat toch ook doen?''

Topuniversiteit

De ouders van Laurent zouden een erg goed aanbod hebben gekregen van een topuniversiteit in de Verenigde Staten. ''Als je kind bij Valencia voetbalt en je krijgt een aanbieding van Barcelona, dat zou je dat toch ook doen?'' Om welke universiteit het gaat willen zijn ouders niet vertellen.

Ster advertentie
Ster advertentie