Up 2 Date

Stille tocht voor Gino (9) in Maastricht trekt honderden mensen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Stille tocht voor Gino (9) in Maastricht trekt honderden mensen

In Maastricht is donderdagavond een stille tocht gehouden waarbij de 9-jarige Gino is herdacht. Honderden mensen liepen onder meer langs de woning waar Gino met zijn moeder woonde. Gino's moeder en zijn zus Naomi liepen voorop tijdens de tocht. Gino verdween afgelopen woensdagavond uit een speeltuin in Kerkrade, waarna zijn lichaam zaterdagochtend werd gevonden bij een woning in Geleen.

Lampjes en lampions

De tocht in Maastricht startte om 18.30 uur bij buurtcentrum Mariaberg, dat in de wijk ligt waar Gino woonde. De tocht voerde onder meer langs het huis waar Gino woonde. Op beelden is te zien dat deelnemers ballonnen meedroegen. Een hoop mensen namen ook lampjes en lampions mee om Gino in het 'licht' te zetten. Hij was namelijk bang in het donker.

Gino's zus Naomi hield aan het einde van de stille tocht een toespraak. "We hebben heel veel vragen, er is veel onduidelijkheid. Dat blijft misschien wel zo", zei ze. "We krijgen Gino niet terug, maar we hopen wel dat Nederland wakker is geschud en hiervan geleerd wordt. Dit mag nooit meer gebeuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdwijning Gino

Nadat Gino vorige week woensdag uit een speeltuin in Kerkrade verdween, stuurde de politie een Amber Alert uit. Hierna werd een grote zoekactie gestart door de politie, het Veteranen Search Team en burgers uit de omgeving. Volgens de politie zou het 9-jarige jongetje voor de verdwijning hebben gevoetbald met drie andere kinderen en een man. De politie had al gesproken met de drie kinderen. Zaterdagochtend werd verdachte Donny M. gearresteerd, waarna hij de politie op de plek wees waar het lichaam van Gino zich bevond.

Eerdere tocht in Kerkrade

Eerder deze week vond er al een herdenkingstocht in Kerkrade plaats waaraan duizenden mensen deelnamen. De tocht in Kerkrade eindigde bij de speeltuin waar Gino voor het laatst werd gezien. Daar werd volgens Gwenda Lankreijer, organisator van de tocht in Kerkrade, voor gekozen "omdat Gino daar voor het laatst een gelukkig kind was, aan het voetballen met andere vriendjes".

Ster advertentie
Ster advertentie