Up 2 Date

Verdachte van moord op Gino (9) werd eerder veroordeeld voor kindermisbruik

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte van moord op Gino (9) werd eerder veroordeeld voor kindermisbruik

De 22-jarige Donny M., die verdacht wordt van de ontvoering en moord op de 9-jarige Gino, werd in 2017 al veroordeeld voor het misbruiken en mishandelen van twee jongetjes in Sittard. Dat meldt 1Limburg op basis van gerechtelijke documenten en gesprekken met betrokken partijen.

Lichaam gevonden in Geleen

Gino verdween afgelopen woensdagavond uit een speeltuin in Kerkrade. De politie stuurde een Amber Alert uit, waarna er een grote zoekactie werd gestart door de politie, het Veteranen Search Team en burgers uit de omgeving. Volgens de politie zou het 9-jarige jongetje voor de verdwijning hebben gevoetbald met drie andere kinderen en een man. De politie had al gesproken met de drie kinderen. Zaterdagochtend werd het lichaam van Gino gevonden bij een woning in Geleen nadat M. de politie op de plek wees. Kort daarvoor werd hij al gearresteerd.

Eerder veroordeeld voor kindermisbruik

Tijdens de persconferentie van afgelopen zaterdagmiddag bevestigde de politie al dat Donny M. een bekende is van de politie en justitie. Volgens 1Limburg blijkt uit documenten dat hij een verleden heeft met minderjarige slachtoffers. Op 28 juni 2017 had de toen 17-jarige M. twee jongens bedreigd, mishandeld en zeker één van hen seksueel misbruikt. In december van dat jaar werd hij veroordeeld tot bijna vijf jaar jeugddetentie en moest hij een klinische behandeling ondergaan bij een instelling die geestelijke gezondheidszorg biedt aan jongeren tot 23 jaar.

Jeugdinrichting

Ten tijde van de eerste misbruikzaak hing Donny M. ook een plaatsing in een jeugdinrichting boven het hoofd. Die maatregel werd echter voorwaardelijk opgelegd. De afgelopen jaren kreeg hij ook om andere redenen met de politie en justitie te maken voor bijvoorbeeld rijden zonder rijbewijs. Aanstaande dinsdag of woensdag wordt M voorgeleid aan de onderzoeksrechter in de zaak rond Gino.

Ster advertentie
Ster advertentie